Wednesday, September 1, 2010

Det här med att spendera...

Vilken tur att det inte är jag som slösar på din tid, utan du själv- helt på egen hand. Att du "vet" att du är mer värd än mig, eller att dina tankar och insatser på något sätt skulle vara av större betydelse är ju helt fantastiskt! Klart att du tycker så!

Jag är en person som ogärna svänger med orden, och helst inte med intentionen att vara otrevlig och "äga" någon. Man lär sig hela tiden, även jag. Kanske är jag bara ett barn trots min ålder- som börjat försöka förstå. Kanske är jag bara otroligt långsam eller utan ambition. Huruvida du är smart, vacker, eller på något sätt värdefull vet jag inte, och tänker försöka hålla mig från att bedöma det.

Men det är trevligt att se att jag stör någon, speciellt om det är du. Jag finner det lite märkligt däremot, lika märkligt som jag finner det om en person slår en hund och sedan blir arg då den biter tillbaka. Eller varför inte som den där som spottade i motvind? Eller så är det lustigt som med kommentarerna på Aftonbladet på nöjessidor; "Obetydliga" människor sitter och skriver om hur obetydlig en kändis är och att de inte bryr sig- men tydligen brydde de sig nog mycket för att läsa, provoceras och sedan ta sig tid för att berätta det för omvärlden.

...Jag är iallafall väldigt road.
Att vi alla är olika har jag nämligen redan accepterat (till skillnad från dig). Vill man inte läsa vad vanligt folk tänker- rätt eller fel, eller om man inte tål dåligt formulerade meningar med fattigt ordförråd- så kanske man ska låta bli att läsa. Internet har ju ett rätt stort utbud, varför plåga sig själv? Är det inte lite som att sitta och gnälla över att en tvkanal visar, skit- då du så enkelt kan välja en annan kanal.

Patetiskt att sitta där och intala sig att du är så speciell och unik, så förstående inför allt det där som så få andra verkar förstå. Den lilla privata revolten som bara du känner till (eller ens orkar bry sig om) som utspelar sig bakom just din datorskärm- under tiden som vi andra lever våra liv så gott det går. Så sitt gärna där och tro att du är mer värdefull...även då du själv bara tillför skit, om även en ganska välformulerad sådan. Precis som alla andra.

2 comments:

  1. Ojj.. hjälpas.. lät som någon trampat ordentligt i klaveret.. :S vad är det som har hänt?? (nä du behöver självklart inte berätta, men nyfiken blev jag minst sagt)...

    Kramar!!!
    Och förresten, du är ju klockren! :)

    ReplyDelete
  2. haha ja, ord och inga visor med mig ;))) Synd bara att jag inte kan rikta det mer men försöker att inte hänga ut folk (förutom mig själv ;) Det är som tur var ingen i min närhet. ^_^ Tack! Sköt om dig, och tack för besöket! Kram!

    ReplyDelete